вторник, 25 януари 2011 г.

Течно злато








Редки,ценни, специални, някои от тях струващи колкото къща. Потопете се във ВИП света на уискито.
Върха в класацията за най-скъпо уиски държи 65 годишното Macallan, в специално изработена и единствена по вида си кристална гарафа. Продадена е на търг за $460 000
Друга впечатляваща сума е наброена за Dalmore 64 Trinitas-$160 000, наречени са така, защото са произведени само три бутилки. В уискито са включени специални смеси, част от които са зреели в дестилаторите повече от 140 години.
Куриозен е случая на Dalmore 62 Single Highland Malt Scotch-продадена на търг за $58 000 и най-нахално изпита пред очите на изумената "публика" от купувача и четирима негови приятели. Имената им стриктно се пазят в тайна.
Dalmore 50 има само 60 бутилки пуснати в продажба. Въпреки скромната си цена от $11 000 е считано за най-добро от 50 годишните от 1978 година досега.

По закон, Scotch трябва да се прави от малцови зърна, трябва да отлежава в дъбови бъчви в продължение най-малко три години и да има алкохолно съдържание по-малко от 94,8% по обем. Възрастта за бутилка скоч се определя от най-младия състав, използван в производството й. Най-скъпите видове шотландско уиски в света се произвеждат в района Highlands. -- ninoconti.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар